SurrounThings - Vind spullen om te kopen, te delen of gratis in je buurt
Feedback
× Bladeren Plaats item Mijn berichten Mijn spullen Gebruikers in de buurt Volgen Zoekopdrachten Favorieten Beoordelingen Profiel Meldingen Instellingen

Hoe kunnen we jou helpen?


Veel gestelde vragen


Wat is SurrounThings?

SurrounThings is een nieuw digitaal platform die het mensen mogelijk maakt om in hun buurt spullen te (ver)kopen, te delen of gratis weg te geven. Het grote verschil met bestaande websites is dat het hyperlocaal werkt, dat het verschillende handelsmogelijkheden combineert (kopen,delen,weggeven) en dat het een handige visuele interface heeft die het mogelijk maakt om makkelijk rond te shoppen in de buurt.

Nog vragen? Stuur ons een email

Wat zijn de voordelen van SurrounThings?

Hyperlocaal: je kan ‘shoppen’ in de buurt en indien er zich leuke spullen aanbieden, ben je er in een handomdraai om. Je verliest ook geen tijd met verre, soms onnodige verplaatsingen om de spullen te bekijken. Doordat het hyperlocaal werkt,zal je spullen van weinig waarde makkelijker van de hand kunnen doen (geen verzendkosten).

Snel en makkelijk: zoeken naar spullen was nog nooit zo eenvoudig met de eenvoudige visuele gebruikersinterface. In enkele klikken verstuur je berichten naar eigenaars. Je kan bovendien eenvoudig al jouw spullen beheren.

Ecologisch: aangezien de meeste spullen zich in de buurt bevinden, hoef je je er je wagen niet voor te nemen. En natuurlijk geef je spullen een tweede leven door ze te herverkopen of te delen met de buren.

Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe registreer ik?

Je kan registreren door op de registratiepagina je gegevens in te vullen.

Omdat SurrounThings spullen toont in jouw buurt, vragen we jouw adres. Andere gebruikers krijgen enkel jouw woonplaats en straat te zien. Het huisnummer is voor andere gebruikers niet te zien. Wanneer spullen afgehaald moeten worden, kan je je huisnummer meedelen in een persoonlijk bericht.

Na het verstrekken van je voornaam, email en wachtwoord, ontvang je een email om je account te activeren. Nadat je deze email bevestigd, kan je inloggen op SurrounThings en SurrounThings gebruiken.

Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe plaats ik spullen online?

Nadat je geregistreerd bent, kan je zelf spullen aanbieden op SurrounThings. Door op de knop 'Plaats spullen' te klikken kom je op de pagina om spullen te plaatsen.

Om spullen te plaatsen moet je:

 • Een titel ingeven voor je item.
 • Een goede beschrijving plaatsen.
 • Minstens 1 foto van het item uploaden.
 • Aangeven tot welke categorie jouw item hoort (bvb. fietsen).
 • Aangeven op welke manier je het item wil aanbieden: verkopen/gratis/delen.

Na het plaatsen van je item, wordt het zichtbaar voor andere gebruikers. Je kan je spullen beheren op je persoonlijke pagina. Indien je gegevens wilt wijzigen aan je item, kan je dit doen op je persoonlijke pagina.

Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe beheer ik mijn spullen?

Op je persoonlijke pagina onder het tabblad 'Mijn spullen', kan je je spullen beheren. Je hebt er een handig overzicht van de spullen die je aanbiedt.

Je kan volgende handelingen uitvoeren:

 • De statistieken van je spullen bekijken
 • Aanpassingen doen aan de gegevens van je spullen
 • Spullen onzichtbaar maken
 • Spullen verwijderen
Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe verstuur ik berichten naar gebruikers?

Je kan op 3 manieren berichten sturen naar gebruikers:

 • Op de pagina van een item, kan je rechtstreeks een bericht sturen naar de gebruiker.
 • Op je persoonlijke pagina kan je onder het tabblad 'Berichten', antwoorden op berichten van gebruikers.
 • Op de pagina van een gebruiker, kan je berichten sturen naar die gebruiker.
Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe kan ik zoekopdrachten opslaan?

Je kan zoekopdrachten opslaan door op de zoekpagina te klikken op 'Bewaar je zoekopdracht'. Je kan je zoekopdracht een naam geven. Je zoekopdrachten die je opgeslaan hebt, vind je terug op je persoonlijke pagina onder het tabblad 'Zoekopdrachten'. Hier kan je eenvoudig je zoekopdrachten opnieuw uitvoeren. Je kan ook meldingen ontvangen wanneer er nieuwe spullen aan je zoekopdrachten voldoen. Instellingen voor meldingen vind je onder het tabblad 'Meldingen'.

Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe sla ik mijn favoriete spullen op?

Je kan spullen opslaan bij je favorieten, door op de pagina van het item te klikken op 'Toevoegen aan favorieten'. Je kan je favoriete spullen raadplegen op je persoonlijke pagina onder het tabblad 'Favorieten'.

Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe wijzig ik mijn persoonlijk gegevens?

Je kan je persoonlijke gegevens wijzigen door naar je persoonlijke pagina te gaan en te klikken op het tabblad 'Profiel'.

Nog vragen? Stuur ons een email

Wat zijn meldingen en hoe stel ik ze in?

Meldingen zijn email berichten die je ontvangt. Er zijn verschillende soorten meldingen en het ontvangen van een email hiervoor kan je instellen op je persoonlijke pagina onder het tabblad 'Meldingen'. Er zijn meldingen voor:

 • Interessante spullen uit de buurt
 • Bewaarde zoekopdrachten
 • Berichten van gebruikers
 • Feedback van gebruikers
Nog vragen? Stuur ons een email

Hoe wijzig ik mijn wachwoord?

Er zijn 2 manieren om een nieuw wachtwoord op te vragen:

 • Door op de login pagina te klikken op de link 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten'. Daarna krijg je instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
 • Door op je persoonlijke pagina naar het tabblad 'Instellingen' te gaan. Daar kan je een nieuw wachtwoord instellen.
Nog vragen? Stuur ons een email